bloom life happy-woman

Zaadjes planten.

In de vorige blog nam ik jullie mee in de eerste stapjes die ik heb gezet in mijn proces naar meer energie, vrijheid en vooral het meer willen genieten van het leven. Daarin eindigde ik met de intentie om ook een volgende stap te zetten op het gebied van werk.

Door het opzetten van room2 kwam ik langzamerhand meer in aanraking met de wereld van ondernemen. Ik merkte dat ik hierdoor geprikkeld werd en dat het me energie gaf.  Er ging ineens een wereld voor me open buiten de zorg. Jarenlang liep ik met oogkleppen op en kon ik alleen binnen de kaders van de zorg denken. Totdat ik mij realiseerde dat hierbuiten nog een enorme wereld openligt en dat je altijd opnieuw kunt kiezen voor wat je graag zou willen. In een cursus die ik op dat moment volgde werd gesteld dat je vaak het gemiddelde bent van de mensen die je om je heen hebt verzameld. Wanneer je op een bepaald vlak graag wil groeien is het van belang mensen om je heen te verzamelen waar je van kunt leren. Die net een stapje verder zijn. Die je inspireren en waar je je aan op kunt trekken.

Deze intentie heb ik heel bewust aandacht gegeven. Ik sprak de wens uit om samen te willen werken met andere ondernemers. Ik maakte deze wens kenbaar in mijn netwerk en was zo brutaal (of eigenlijk dapper 😊) om een mailtje te sturen o.a. naar iemand die ondernemers coacht waarin ik mijn wens kenbaar maakte. En jawel hoor, een tijdje later kreeg ik respons. Of ik tijd had om te bellen om eens van gedachten te wisselen. Natuurlijk had ik dat. De ochtend voor onze afspraak luisterde ik een podcast die eindigde met de boodschap dat het antwoord op je vraag niet altijd komt in de vorm die je verwacht maar dat dit toch precies kan zijn wat je nodig hebt. Ik vond het een goede reminder en besloot het gesprek open in te gaan. De optie die we bespraken was uiteraard anders dan dat ik zelf van tevoren had bedacht. Maar hey, het komt niet voor niets op je pad Marleen dus sta er maar voor open en kijk maar wat het je brengt.

En gelukkig heb ik dit gedaan want twee weken en twee gesprekken later ontstond er een superleuke samenwerking met twee hele leuke, wijze en inspirerende ondernemersvrouwen.

Op dit moment werk ik elke week met ze samen in Room2, kletsen we tussendoor heel wat af en ben ik ontzettend blij en dankbaar voor wat ik nu al van ze heb mogen leren.

 Zo zie je maar weer:

  • als je een intentie hebt en deze uitspreekt
  • zaadjes gaat planten
  • je open staat voor wat er komt en vertrouwen hebt..
  • dan komt er vanzelf iets moois op je pad!!